KenniscentrumAlgemeen › Veel gestelde vragen (FAQ) › Veelgestelde vragen over cosmetische dermatologie

Veelgestelde vragen over cosmetische dermatologie

  • Wat zijn de kosten van de behandeling?

De huidtherapeut of dermatoloog bespreekt tijdens het intakegesprek de prijs per behandeling met u en het aantal benodigde behandelingen. 
  • Wordt mijn behandeling vergoed?

De cosmetische dermatologische behandelingen vallen niet onder de basisverzekering (basispakket) van de zorgverzekeraar. Deze zorg betaalt u dus zelf. Het is mogelijk dat u een tegemoetkoming in de kosten krijgt als u een aanvullende verzekering heeft. Dit staat dan vermeld in de polis van het aanvullend pakket van uw verzekering. De rekening betaalt u zelf aan het ziekenhuis, komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding dan dient u dan zelf de rekening in bij uw zorgverzekeraar.  
  • Wat zijn de bijwerkingen van de behandeling en waar moet ik rekening mee houden?

In de informatiefolder van de behandeling staat wat de risico's van een behandeling zijn en welke bijwerkerkingen kunnen optreden. Uiteraard zal de dermatoloog of huidtherapeut dit ook met u bespreken tijdens het intakegesprek. 
  • Hoe maak ik een afspraak?

Als u een afspraak wil maken voor een intakegesprek bij de dermatoloog of huidtherapeut, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de polikliniek Dermatologie tel. (0314) 32 96 90.  
  • Heb ik een verwijzing nodig?

Als u informatie wil of vragen heeft over een cosmetisch huidprobleem, dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig.
  • Wat zijn de kosten voor een intakegesprek?

De kosten van dit eerste consult zijn € 30,-. Als u nadien besluit om een cosmetische behandeling te ondergaan dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de kosten van de eerste behandeling. Tijdens het intakegesprek geeft de huidtherapeut of dermatoloog een persoonlijk en objectief advies over uw situatie. Daarbij worden ook het te verwachten resultaat van de behandeling, de nazorg en de mogelijke risico’s besproken  
  • Kan ik de rekening met contant geld of creditcard betalen?

Nee. De cosmetische behandelingen betaalt u direct aan de balie van de polikliniek Dermatologie met uw pinpas. Helaas kunt u niet betalen met uw credit card of met contant geld.  
  • Met welk laser apparaat werken jullie?  

Voor couperose, schimmelnagels en ontharen van donkere huidtype’s : Nd Yag laser 1064nm  Mydon.
Voor ontharen van lichte huidtype’s, couperose (met name algemene roodheid) en pigmentvlekken: IPL Ellipse  I2PL+