Overslaan en naar de inhoud gaan
search
Kenniscentrum Dermatologie

Kenniscentrum Dermatologie

drs. R.T. Veenhuis

drs. R.T. Veenhuis

Functie: Dermatoloog

BIG-nummer: 89045878201

Telefoonnummer: 0314 32 95 91

Afdeling: Dermatologie

Aandachtsgebieden:

  • algemene dermatologie
  • dermato-oncologie (huidkanker)
  • ulcus cruris (“open been”) 
  • kinderdermatologie

Opleidingen

  • Opleiding geneeskunde: Katholieke Universiteit Nijmegen
    Artsexamen: 1996
  • Opleiding tot specialist dermatologie: Universitair Medisch Centrum St Radboud te Nijmegen en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen


Even voorstellen

Sinds 2002 ben ik werkzaam als dermatoloog in het Slingeland Ziekenhuis. Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek en heb mijn middelbare schoolperiode doorlopen in Doetinchem. Nadien heb ik geneeskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en de opleiding tot dermatoloog aldaar gevolgd bij de afdeling dermatologie van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud. Ik heb altijd gezegd dat, als het even mogelijk is, ik graag weer terug zou gaan naar de Achterhoek, voor mij de mooiste streek van Nederland. Toen de mogelijkheid zich voor deed om in het Slingeland Ziekenhuis te gaan werken, een ziekenhuis met een goede naam en prettige werksfeer, was de keus dan ook snel gemaakt.

Aanvankelijk wilde ik eigenlijk huisarts of chirurg worden, maar door een mooi co-schap dermatologie tijdens mijn studie ben ik van mening veranderd. Tijdens dit co-schap kwam ik met artsen in aanraking die het vak op een heel inspirerende manier uitoefenden en uitstraalden dat ze eigenlijk het mooiste vak van de wereld hadden! Dat sprak mij zeer aan en zo probeer ik het vak ook zelf zo veel mogelijk te benaderen.

Wat me ook aantrekt is dat het een heel breed vak betreft. Zo kun je je binnen ons vakgebied bezig houden met inflammatoire aandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem en psoriasis of met huidkanker, maar ook met aandoeningen waarbij de bloedvaten een rol spelen, zoals het ulcus cruris ofwel “open been” of bijvoorbeeld seksueel overdraagbare aandoeningen. Bovendien is er de wisselwerking tussen huid en geest die het vak een extra dimensie geeft. Dit komt bijvoorbeeld naar voren in uitdrukkingen als “niet lekker in je vel zitten”. Ook wordt vaak gezegd dat de huid de spiegel van de ziel is. Een ogenschijnlijke simpele huidaandoening staat derhalve vaak zelden op zich en kan soms grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor het werk van mensen, voor je zelfbeeld of in sociale contacten.

Hoewel ons vak grotendeels een poliklinisch vak betreft wordt met name bij de behandeling van huidkanker vaak gebruik gemaakt van kleine chirurgische technieken zodat het ook in dit opzicht veel afwisseling biedt. Dit alles maakt ik de dermatologie zo’n mooi vak vind.

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

Dermatoloog Demia Tiemes geeft les.
Scholingsavonden Dermatologie voor doktersassistenten huisartspraktijken goed bezocht