Overslaan en naar de inhoud gaan
search
Kenniscentrum Dermatologie

Kenniscentrum Dermatologie

dr. K.A.P. Meeuwis

dr. K.A.P. Meeuwis

Functie: Dermatoloog

BIG-nummer: 79910778201

Telefoonnummer: 0314 32 95 91

Afdeling: Dermatologie

Aandachtsvelden:

  • Vulvapathologie
  • cosmetische dermatologie
  • dermato-chirurgie

Opleidingen

  • Opleiding: Radboud UMC te NijmegenArtsexamen: 2008
  • Specialisatie: Radboud UMC te Nijmegen, JBZ te ‘s HertogenboschRegistratie: Oktober 2018 
  • Promotie-onderzoek 2014: Clinical Studies on genital psoriasis and HPV-related lesions.

 

Even voorstellen

Ik ontwikkelde al tijdens mijn studie een grote interesse in de specialismen Dermatologie en Gynaecologie. Na mijn studie geneeskunde begon ik aan een promotietraject in het Radboudumc. Ik was hierbij verbonden aan de afdelingen Dermatologie en Verloskunde & Gynaecologie. Tijdens mijn onderzoeksjaren en mijn opleiding tot dermatoloog heb ik met veel plezier onderzoek gedaan naar verschillende huidproblemen in het genitale gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan psoriasis, lichen sclerosus en HPV-gerelateerde huidproblemen.

In 2012 startte ik, naast mijn onderzoek, als arts op de vulvapoli van het UMC St Radboud. Vanaf dat moment ben ik met veel enthousiasme betrokken bij de zorg voor patiënten met vulvaire klachten. In hetzelfde jaar werd ik bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Vulvapathologie (NVvVP), waarvan ik sinds 2017 de voorzitter ben.

Ik volgde mijn opleiding tot dermatoloog vanaf 2013 in het Radboudumc te Nijmegen. Deze specialisatie rondde ik in september 2018 af en sindsdien ben ik als dermatoloog verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis. Daarnaast ben ik werkzaam als waarnemend dermatoloog in verschillende centra.

Ik trad in 2018 toe tot het bestuur van de European College for the Study of Vulval Disease (ECSVD) en nam tevens zitting in de Domeingroep Anogenitale Dermatosen van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV). Op deze manier blijf ik up-to-date en verbonden met mijn collega’s in binnen- en buitenland.

De zorg voor kwetsbare patiënten met genitale huidproblemen geeft mij veel voldoening. Genitale huidziekten komen vaak voor en hebben veel impact op iemands kwaliteit van leven en seksuele gezondheid. Het bespreekbaar maken van zoiets intiems vraagt tijd en een (vertrouwens)band. Ik vind het belangrijk hier aandacht voor te hebben en professionele hulp te bieden. 
Naast genitale huidzorg hebben cosmetische dermatologie en dermato-chirurgie mijn speciale interesse.

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

De Visia huidscan geeft een persoonlijk en gedetaileerd beeld van de conditie van de huid
Stralend de zomer door met de huidtherapeut