Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Pigmentvlekken verwijderen

Gepubliceerd op: 21 januari 2023

Pigment is een bruine kleurstof die in de weefsels van het lichaam zit. Het geeft kleur aan haren maar ook aan de huid. Pigment beschermt de huid tegen UV-straling die in zonlicht zit. Blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat de huid pigment aanmaakt en bruin kleurt. Pigmentvlekken nemen veelal toe met de leeftijd en onder invloed van zonlicht. Er zijn vele vormen van pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken (levervlekken), sproeten en zwangerschapsmasker.

Pigmentvlekken zijn bijna altijd goedaardig en er is meestal geen medische reden om ze te behandelen. Maar ze kunnen soms wel als ontsierend worden ervaren en om cosmetische redenen worden verwijderd. Onze kliniek in Doetichem biedt veilige en deskundige behandelingen. Maak nu een afspraak Tel. 0314 32 96 90. 

Prijs

Het verwijderen van goedaardige pigmentvlekken uit cosmetisch oogpunt wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De prijs van een behandeling kunt u opzoeken in de Prijslijst Cosmetische Dermatologie.

Mogelijke behandelingen

Sommige pigmentvlekken zijn te behandelen met een IPL-behandeling. Andere pigmentvlekken zijn door de dermatoloog te behandelen door bevriezing. De dermatoloog en huidtherapeut adviseren welke behandeling geschikt is.

Kwaadaardigheid

Als pigmentvlekken zeer donker of onregelmatig worden, kan dit een aanwijzing zijn voor kwaadaardigheid. Bij verdenking op kwaadaardigheid stuurt de huisarts u door naar de dermatoloog voor nader onderzoek.

Laatst bijgewerkt op: 29 april 2024

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

Dermatoloog Demia Tiemes geeft les.
Scholingsavonden Dermatologie voor doktersassistenten huisartspraktijken goed bezocht