Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Veel gestelde vragen Dermatologie

Gepubliceerd op: 18 januari 2022
Waar vind ik de vragen en antwoorden over Cosmetische Dermatologie?
expand_more

Veel gestelde vragen en antwoorden over cosmetische dermatologie staan hier: FAQ Cosmetische Dermatologie.

Kan ik voor de behandelingen en consulten altijd naar de poli aan de Gezellenlaan?
expand_more

Op de Gezellenlaan kunt u in principe voor alle dermatologische behandelingen terecht, zoals verschillende vormen van lichttherapie, kleine operaties, allergietesten en de cosmetische behandelingen. 

Soms worden patiënten verwezen naar een andere specialist voor behandeling. Die is dan wel op de hoofdlocatie in het ziekenhuis. 

Hoe kom ik bij de locatie Gezellenlaan?
expand_more

De locatie Gezellenlaan ligt vlakbij Station Doetinchem. De locatie is vanaf het station met de bus te bereiken met lijn 3, 28 en 40. Lopend kost het vanaf het station iets meer dan tien minuten.

Met de auto neemt u vanaf de snelweg A18 afslag 4. Bij de stoplichten gaat u linksaf richting Doetinchem-centrum (N317). Bij de stoplichten gaat u rechtdoor (Bedrijvenweg). Bij de volgende stoplichten gaat u rechtsaf (Ondernemingsweg). Bij de eerstvolgende stoplichten gaat u rechtsaf en direct hierna links en weer rechtsaf. U ziet dan aan uw rechter hand het parkeerterrein van de Gezellenlaan.

Bezoekadres polikliniek (volgens afspraak):
Poli Dermatologie en Wondcentrum

Gezellenlaan 10
7005 AZ Doetinchem
Telefoon: (0314) 32 95 91

Kan ik op de Gezellenlaan ook bloedprikken?
expand_more

Nee, dit is niet mogelijk. Voor bloedprikken kunt u naar de hoofdlocatie van het Slingeland Ziekenhuis aan de Kruisbergseweg (Laboratorium Afname) of een bloedafnamelocatie in de regio

Waar kan ik terecht voor hulp bij het aantrekken van steunkousen?
expand_more

Voor hulp bij het aantrekken van steunkousen kan de thuiszorg ingeschakeld worden. Dit kan in gang gezet worden door degene die bij u de kousen aanmeet.

Ik ben vroeger vaak verbrand in de zon. Moet ik mijn huid laten controleren?
expand_more

De ene huid kan beter tegen de zon dan de andere huid. Het kan raadzaam zijn om de huid een keer te laten beoordelen door de dermatoloog. De dermatoloog kan dan aangeven of er verdere controles en of behandelingen nodig zijn. De huisarts kan u hiervoor verwijzen.

Ik heb een biopt gehad. Wanneer mag ik douchen en zwemmen?
expand_more

In principe wordt geadviseerd de plek waar het biopt is genomen de eerste 1,5 tot 2 dagen droog te houden. Dit is nodig omdat de plek anders verweekt en minder goed geneest of zelfs geïnfecteerd raakt.

Mag ik douchen na een allergietest?
expand_more

Een allergietest kan bestaan uit een bloedonderzoek of een plaktest. Bij een plaktest krijgt u een groot aantal plakkers op de rug gedurende 2 dagen. U mag tijdends de plaktest gedurende drie dagen niet douchen om te voorkomen dat door het nat worden van de rug de test beïnvloed wordt.

Kan ik ziek worden van een allergietest?
expand_more

Nee, van de allergietesten kun je niet ziek worden. De allergietesten die wij uitvoeren zijn een bloedtest of een plaktest. Bij de plaktest gebeurt het soms wel dat een bestaand eczeem verergert.

Mag je haren uit een moedervlek zelf verwijderen?
expand_more

In sommige moedervlekken kunnen haartjes groeien. Het is een fabeltje dat het gevaarlijk is om die haren er uit te trekken of dat er hierdoor een verhoogde kans bestaat op kwaadaardigheid. U kunt deze haren dus rustig eruit trekken, in het ergste geval ontstaat er een lichte irritatie, maar dit kan absoluut geen kwaad. Kort afknippen is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Kan ik mijn medisch dossier van de dermatoloog krijgen?
expand_more

Een patiënt heeft recht op inzage van zijn/haar medisch dossier waarin gegevens staan over de behandeling in het ziekenhuis.

Het snelst heeft u inzage in uw medisch dossier via Mijn Slingeland. Medische informatie die na 29 september 2016 is ingevoerd, is te zien in het online dossier. Informatie van voor deze datum kan alleen via het privacyformulier worden opgevraagd.

Het is ook mogelijk  verzoek tot inzage in het medisch dossier te doen door het 'privacyformulier' in te vullen. Zie Dossier opvragen.

Kan ik een second opinion vragen bij de dermatoloog van het Slingeland?
expand_more

Bent u patiënt van een dermatoloog in een ander ziekenhuis? Voor een second opinion in het Slingeland Ziekenhuis heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of de specialist in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. Heeft u een verwijzing, dan kunt u contact opnmemen met de polikliniek om een afspraak te maken voor een second opinion.

Bent u onder behandeling in het Slingeland en wilt u een second opinion van een andere dermatoloog binnen het Slingeland Ziekenhuis? Dat kan, u kunt altijd om een tweede mening vragen. U heeft van niemand toestemming nodig, ook niet van uw eigen specialist. We raden u wel aan om dit te bespreken met uw specialist. Ook als u besluit naar een ander ziekenhuis te gaan. U heeft namelijk wel een verwijzing nodig. 

Hoe kan ik een vraag stellen aan een dermatoloog van het Slingeland?
expand_more

Niet via email

U kunt geen vraag stellen over uw eigen gezondheid via een e-mail aan ons ziekenhuis. Wij kunnen niet garanderen dat het e-mailverkeer op een veilige wijze plaatsvindt zodat uw persoonlijke gevens beschermd zijn tijdens de verzending. 

Via e-consult in Mijn Slingeland

Als u onder behandeling bent bij de dermatoloog, kunt u gebruik maken van een E-consult in Mijn Slingeland. Dit is een veilige omgeving om een vraag te stellen aan de zorgverlener bij wie u onder behandeling bent. Het bericht in een e-consult wordt aan het specialisme aangeboden. De secretaresse zorgt dat uw bericht bij de juiste persoon terecht komt voor beantwoording.  

Via de huisarts

Als u (nog) niet onder behandeling bent van een dermatoloog van het Slingeland Ziekenhuis raden we u aan om bij gezondheidsklachten eerst contact op te nemen met uw huisarts. Die zal u adviseren en indien nodig een verwijsbrief geven naar een specialist in het ziekenhuis. Specifieke vragen over uw gezondheid kunt u dan tijdens een consult stellen.

Laatst bijgewerkt op: 04 maart 2022

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

thf-dermatologie-0008psss.jpg
Slingeland opent deuren Mohs-centrum