Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Huidanalyse

Een persoonlijk en onafhankelijk behandel- en verzorgingsadvies

Gepubliceerd op: 21 januari 2022

Om de huid goed te kunnen verzorgen, is het van belang om te weten welk huidtype u heeft en in welke conditie de huid is. Met behulp van een scan, de Visia analyse, kan de huidtherapeute van de polikliniek Dermatologie uw huidconditie tot in detail in beeld brengen. Op basis van de informatie van deze analyse krijgt u vervolgens een persoonlijk en onafhankelijk behandel- en verzorgingsadvies.

Visia analyse

De speciale digitale camera scant het gezicht en registreert hoe het gesteld is met uw huid. Daarbij worden de volgende items nauwkeurig gemeten en in kaart gebracht en vergeleken met leeftijdsgenoten met hetzelfde huidtype:

  • rimpelvorming
  • aanwezigheid van totaal aantal vlekken (pigmentvlekken en rode vlekken)
  • grootte van de poriën
  • structuur van de huid (textuur)
  • het aantal rode vaatjes en rode gebieden  
  • bruine vlekken
  • UV-schade in de huid
  • acné plekken en (acne)bacteriën op de huid

Met de Visia analyse kan niet worden nagegaan of er sprake is van huidkanker. Daarvoor is een bezoek aan de huisarts nodig (die eventueel naar de dermatoloog verwijst).

Onderhuids

De huidscan registreert meer dan dat je met het blote oog kunt zien. Het geavanceerde apparaat kijkt niet alleen op de huid, maar ook tot in oppervlakkige huidlagen. Daardoor is bijvoorbeeld te zien of er dieper in de huid sprake is van UV-schade of uitgezette vaatjes.

Rapportage

De gemeten items van de scan worden in een Gelaatsbeoordelingsrapport gezet, met de foto's van de scan per onderdeel. Er wordt een procentuele score gekoppeld aan elk item. Deze geven een klassering weer waarbij de huidconditie is vergeleken met personen van dezelfde leeftijd met hetzelfde huidtype én van hetzelfde geslacht.

Advies op maat

Deze gegevens van de huidscan vormen de basis voor een doeltreffende verzorging op maat. De huidtherapeute geeft een advies met betrekking tot de conditie van uw huid en welke stoffen u moet vermijden, welke bestanddelen van cremes bij uw huid passen en welke producten u het beste kunt gebruiken en waarom. De huidtherapeute en dermatologen van de polikliniek Dermatologie zijn niet merkgebonden en kunnen dus onafhankelijk advies geven welke verzorgend product het meest geschikt is. Ook mensen die slecht tegen cosmetica kunnen, adviseren we bij hun verzorging.
Iedere huid is uniek, reageert anders en vraagt om specifieke verzorging.

Vervolgbehandeling

Soms komt er een huidprobleem ter sprake naar aanleiding van de scan waar u misschien iets aan zou willen doen. De huidtherapeute kan u ook adviseren over een mogelijke vervolgbehandeling. Op de polikliniek Dermatologie worden diverse cosmetische behandelingen gedaan zoals couperosebehandeling, huidverbeterende behandelingen en het verminderen van pigmentvlekken.

Kosten en betaling

Een huidanalyse duurt een half uur en kost € 50,-, inclusief een persoonlijk gelaatsbeoordelingsrapport en advies. U bent vrij om iemand mee te nemen tijdens de huidscan. Wilt u de huidanalyse cadeau doen? Ook dat hoort tot de mogelijkheden. Let u er wel op dat u alleen af kunt rekenen met uw pinpas aan de balie van de polikliniek Dermatologie.

Voor meer informatie of een afspraak belt u met (0314) 32 96 90.

Laatst bijgewerkt op: 24 januari 2022

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

Dermatoloog Demia Tiemes geeft les.
Scholingsavonden Dermatologie voor doktersassistenten huisartspraktijken goed bezocht