Overslaan en naar de inhoud gaan
search
Kenniscentrum Dermatologie

Kenniscentrum Dermatologie

dr. M.A.M. Berends

dr. M.A.M. Berends

Functie: Dermatoloog

BIG-nummer: 19063030801

Telefoonnummer: 0314 32 95 91

Afdeling: Dermatologie

Opleidingen

  • Opleiding Geneeskunde, Universitair Medisch Centrum St. Radboud Nijmegen
    Artsexamen in december 2004
  • Opleiding tot specialist:
    • Universitair Medisch Centrum St. Radboud Nijmegen
    • Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch
  • Promotie-onderzoek: april 2005-juli 2007
  • Titel proefschrift: Optimization of antipsoriatic treatments with special reference to monitoring of methotrexate-induced liver toxicity.

 

Even voorstellen

Sinds februari 2012 ben ik werkzaam als dermatoloog in het Slingeland Ziekenhuis. In 1998 ben ik geneeskunde gaan studeren in Nijmegen. Tijdens mijn wetenschappelijke stage raakte ik geïnteresseerd in de Dermatologie en ik kon na mijn studie beginnen met mijn promotie onderzoek naar de behandelingen van psoriasis. Dit heeft in 2008 geresulteerd in een proefschrift “Optimization of antipsoriatic treatments with special reference to monitoring of liver induced toxicity”.Juli 2007 ben ik met de opleiding tot dermatoloog begonnen die ik eind januari 2012 afgerond heb. De goede ervaringen met het Slingeland Ziekenhuis tijdens mijn coschappen en de prachtige omgeving hebben er mede voor gezorgd dat ik uiteindelijk de mogelijkheid aangegrepen heb om hier als dermatoloog te beginnen.

De dermatologie is een breed vak met zeer veel verschillende aandoeningen waarvan sommigen van grote invloed kunnen zijn op de kwaliteit van leven van een patiënt. Om voor iedere patiënt een op maat gemaakte oplossing te vinden in combinatie met de afwisseling en de mogelijkheid ook praktisch werk te verrichten maakt het vak zeer aantrekkelijk. Ik beoefen de dermatologie in de gehele breedte zoals deze hier in het Slingeland aangeboden wordt, op de cosmetische dermatologie na.

Mijn aandachtspunt betreft de behandelingen van psoriasis en eczeem met medicatie en dan vooral de nieuwere medicijnen (biologicals). Deze biologicals behoren tot de nieuwste ontwikkelingen op medicatie gebied en hebben als voordeel dat ze zeer effectief zijn en op de korte termijn veilig zijn. Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor het opzetten van een eczeemspreekuur. In februari 2019 is het spreekuur van start gegaan. Tijdens dit spreekuur wordt de tijd genomen voor uitgebreide uitleg over deze aandoening (beloop, triggers, behandelingsmogelijkheden) zodanig dat zij weten waar rekening mee te houden en hoe de huid het beste te behandelen met lokale therapie (stappenplan). 

Tot slot maak ik mij nuttig in de onderzoekscommissie. Doel van deze commissie is toetsen of deze onderzoeken lokaal uitvoerbaar zijn hier in het Slingeland of niet. De dermatologie is een breed vak met zeer veel verschillende aandoeningen waarvan sommigen van grote invloed kunnen zijn op de kwaliteit van leven van een patiënt. Om voor iedere patiënt een op maat gemaakte oplossing te vinden in combinatie met de afwisseling en de mogelijkheid ook praktisch werk te verrichten maakt het vak zeer aantrekkelijk.

 

 

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

De Visia huidscan geeft een persoonlijk en gedetaileerd beeld van de conditie van de huid
Stralend de zomer door met de huidtherapeut