Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Samenwerking met andere organisaties

Gepubliceerd op: 24 januari 2022

De polikliniek Dermatologie is actief betrokken bij een aantal samenwerkingsprojecten, te weten het transmuraal ulcus cruris (open been) project en het teledermatologie project. Daarnaast wordt nauw samen gewerkt met de vaatchirurgen en de plastisch chirurgen.

 

Samenwerking met wijkverpleegkundigen voor patiënten met een open been

De vakgroep houdt zich bezig met het transmuraal ulcus cruris (open been) project. Het doel van dit project is om patiënten met een open been zo efficiënt mogelijk en patiëntvriendelijk te behandelen door nauwe samenwerking met speciaal daarvoor opgeleide wijkverpleegkundigen. Nadat de dermatoloog onderzoek heeft gedaan en een behandelplan heeft opgesteld, wordt de patiënt afwisselend op de polikliniek en thuis door de wijkverpleegkundige behandeld. De dermatoloog heeft daarnaast maandelijks een gezamenlijk spreekuur met de vaatchirurg voor patiënten met een complex open been.

Samenwerking met huisartsen

De vakgroep heeft zich toegelegd op teledermatologische consultaties. In de praktijk komt het er op neer dat huisartsen die aan dit project meewerken één of meerdere digitale foto’s via e-mail verzenden. Deze worden dagelijks door de dienstdoende dermatoloog beoordeeld. Indien mogelijk wordt er op deze wijze een diagnose gesteld en/of een therapie-advies gegeven. Soms wordt een patiënt dan alsnog naar het spreekuur van de dermatoloog verwezen voor aanvullend onderzoek en/of behandeling.

Samenwerking met de plastisch chirurgen

Er wordt nauw samen gewerkt met de plastisch chirurgen waarbij het mogelijk is via 'beeldbellen' de plastich chirurg bij het consult te betrekken. Hierdoor is het soms mogelijk dat patiënten direct geholpen worden.

 

Laatst bijgewerkt op: 26 april 2022

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

Dermatoloog Demia Tiemes geeft les.
Scholingsavonden Dermatologie voor doktersassistenten huisartspraktijken goed bezocht