Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Cosmetische dermatologie heeft een nieuwe laser

Gepubliceerd op: 09 maart 2023

De afdeling cosmetische dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis heeft sinds kort een gloednieuwe laser: De Quanta system Duetto MT EVO. Deze laser biedt een totaaloplossing voor de meest gevraagde (esthetische) indicaties, zoals ontharen, ontsierende vaatjes en pigmentvlekken. 

De Quanta System Duetto MT EVO is een multifunctionele laser die verschillende soorten behandelingen kan uitvoeren, waaronder haarverwijdering, huidverjonging en behandelingen van huidproblemen zoals rosacea en acne. De laser maakt gebruik van de nieuwste technologieën voor hoge precisie behandelingen en minimaliseert daarmee de kans op bijwerkingen of complicaties.

 

De laser is ontworpen met de veiligheid van de patiënt als hoogste prioriteit. Het heeft ingebouwde veiligheidsvoorzieningen om ervoor te zorgen dat de laser alleen de beoogde gebieden behandelt en geen schade veroorzaakt aan de omliggende huid. Dankzij de hoge snelheid van de laser kunnen behandelingen snel en efficiënt worden uitgevoerd. Dit betekent minder tijd voor de patiënt in de behandelkamer en minder belasting voor het ziekenhuispersoneel.

Snel effect

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling een goed effect. Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere laserbehandelingen nodig. Voor ontharing bereiken we meestal na zes tot acht behandelingen het gewenste resultaat. Pigmentvlekken behandelen we doorgaans twee tot drie keer. Couperose of beenvaatjes zijn, afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte, met één of enkele behandelingen te verwijderen. Ook voor de behandeling van acne en rosacea zijn meerdere behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Voor het behouden van een optimaal resultaat kan de huidtherapeut adviseren de behandelingen in de toekomst te herhalen.

Laatst bijgewerkt op: 09 maart 2023

Anatomie: de huid

Anatomie: de huid

Dermatoloog Demia Tiemes geeft les.
Scholingsavonden Dermatologie voor doktersassistenten huisartspraktijken goed bezocht