BlogRecente blogs › Europees Dermatologie congres

Europees Dermatologie congres

Hetty Meijer

Maandag, 24 November 2014

Van 8 tot en met 12 oktober bezochten de dermatologen van het Slingeland ziekenhuis het 23e EADV congres in de RAI te Amsterdam. Dit congres is het jaarlijks terugkerende congres van de Europese dermatologie vereniging (European Academy of Dermatology and Venereology) en een van de grootste dermatologie congressen ter wereld. Dit jaar bezocht  een recordaantal van  11.000 dermatologen  dit congres.


Het congres is zo groot dat er vaak wel 5 voordrachten tegelijk worden gehouden. Je kan als dermatoloog zelf de onderwerpen kiezen waar je je in wilt verdiepen. Alles volgen is dus onmogelijk.Tijdens en na het congres ontmoet je collega dermatologen uit alle werelddelen. Je kan dus zomaar met een Amerikaanse professor aan het ontbijt zitten.
Zo vernamen wij oa dat:
  • Er nog steeds nieuwe huidaandoeningen/ -ziekten worden ontdekt zoals bijvoorbeeld speciale varianten van eczeem;
  • Het aantal gevallen van huidkanker nog steeds jaarlijks toeneemt met zo’n 5%;
  • Een derde van de mensen die een vorm van huidkanker krijgt binnen 5 jaar een nieuw plekje huidkanker ontwikkelt (meestal al binnen 2 jaar);
  • Dat er  ten aanzien van de behandeling van het gemetastaseerde melanoom  nieuwe middelen beschikbaar zijn gekomen;
  • Er bij orale lichen planus (ontsteking in de mond) vaker sprake is van bijkomende darmproblemen;
  • Er nog steeds geen wondermiddeltje is tegen wratten;
  • Roken negatieve effecten heeft op diverse huidaandoeningen zoals bijv op het beloop en de uitkomstvanbehandeling lupus erythematodus, een autoimmuunziekte.
Met alle nieuwe weetjes zijn we weer volop spreekuur aan het draaien in de hoop dat we de patiëntenzorg weer verder kunnen verbeteren. We zien er al weer naar uit om het volgend jaar de vrienden die we in Amsterdam hebben gemaakt, te ontmoeten in Kopenhagen, de plaats van het EADV 2015.
 


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Europees Dermatologie congres

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)