Blog › Dermatologie

Dermatologie

Landelijke huidkankerdag (Door: Hetty Meijer)

Een geslaagde dag

Maandag, 22 Mei 2017 De poli Dermatologie deed mee met de landelijke huidkankerdag.
2 dermatologen met ondersteund personeel hebben van 10 uur tot 13 uur bezoekers gecontroleerd op huidkanker.  Bij somminge bezoekers alleen een bepaalde plek, bij sommige bezoekers de gehele huid.Onder het genot van een kopje koffie met krentenwegge konden de bezoekers naar een voorlichting kijken op de televisie over huidkanker, hoe te voorkomen en te behandelen.
 In 27 % van de bezoekers is er door de dermatologen het advies gegeven om de huisarts in te schakelen. In onze kliniek hebben wij geen melanoom geconstateerd.

Bij de uitgang kregen alle bezoekers nog een lekker ijsje en met de goodiebag onder de arm weer naar huis. Het was een geslaagde dag.
 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

4e landelijke huidkankerdag (Door: Hetty Meijer)

Zaterdag, 21 Mei 2016 De poli dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis heeft dit jaar weer meegedaan aan de 4e  landelijke huidkankerdag.
Met een 3-tal dermatologen zijn er van 10 tot 13 uur bezoekers op de Gezellenlaan gescreend.
Ook heeft er een huisarts meegekeken met een dermatoloog met deze landelijke dag. Dit is een prima manier om actief met elkaar samen te werken.
In 7 % van alle gescreende bezoekers is het advies gegeven om naar de huisarts te gaan. In onze kliniek hebben wij geen melenoom geconstateerd. Zie hieronder een publicatie van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Dermatologen en huidtherapeute naar congres in Parijs (Door: Hetty Meijer)

cosmetische dermatologie

Donderdag, 10 Maart 2016 Recent zijn dermatologen Demia Tiemes, Erna Sybrandy en huidtherapeute Ineke Heijneman naar de IMCAS in Parijs geweest; een van de grootste wereldcongressen over esthetische chirurgie en cosmetische behandelingen.      
Zij hebben zich verdiept in de de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidlasers, peelings, cosmetische crèmes, microneedling en niet-invasieve vetverwijdering (coolsculpting)

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Laat uw huid checken: een verslag (Door: Hetty Meijer)

Vrijdag, 05 Juni 2015 Patiënten die hun huid hadden laten checken kregen een goodie bag en een ijsje. De ijscokar moest gezien het slechte weer helaas binnen staan.Op zaterdag 30 mei vond weer de Nationale Huidkankerdag plaats. Ieder jaar doet ook de vakgroep Dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis hieraan mee.
Waarom deze dag? Het blijkt dat 1 op de 5 mensen huidkanker krijgt tijdens zijn leven. Dermatologen zijn ervoor opgeleid om in een zo vroeg mogelijk stadium huidkanker of voorlopers ervan te ontdekken en ze te behandelen. Zo kan krijgt huidkanker niet niet de kans om zich verder te ontwikkelen. Sommige vormen van huidkanker zijn namelijk zelfs levensbedreigend!

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Europees Dermatologie congres (Door: Hetty Meijer)

Maandag, 24 November 2014 Van 8 tot en met 12 oktober bezochten de dermatologen van het Slingeland ziekenhuis het 23e EADV congres in de RAI te Amsterdam. Dit congres is het jaarlijks terugkerende congres van de Europese dermatologie vereniging (European Academy of Dermatology and Venereology) en een van de grootste dermatologie congressen ter wereld. Dit jaar bezocht  een recordaantal van  11.000 dermatologen  dit congres.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Landelijke huidkankerdag goed verlopen (Door: Hetty Meijer)

Tevreden dermatologen en belangstellenden

Maandag, 19 Mei 2014 Vroege herkenning huidkanker belangrijk voor behandeling en genezing.

Laat je huid checken tijdens de 2e Nationale Huidkankerdag op 17 mei

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: in tien jaar tijd is het aantal mensen dat voor het eerst de diagnose huidkanker krijgtverdrievoudigd van 15.000 naar meer dan 45.000 personen per jaar.
Afgelopen zaterdag deed polikliniek Dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis mee aan de landelijke Huidkankerdag.
Er waren drie dermatologen aanwezig om bij 96 belangstellenden de huid te checken. Van te voren moesten de belangstellenden een afspraak maken, dus de polikliniek wist precies wie hoe laat aanwezig was. De agenda van de polikliniek Dermatologie was voor deze zaterdag snel volgeboekt.ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Polikliniek Dermatologie start met avondspreekuur op dinsdagavond (Door: Hetty Meijer)

Maandag, 10 Februari 2014 Per 4 februari heeft u bij de polikliniek Dermatologie de mogelijkheid om een afspraak te maken buiten kantoortijden. Afspraken kunnen gepland worden tussen 17.30 en 20.30 uur. De dermatologen mevrouw D. Tiemes en mevrouw M. Berends hebben afwisselend spreekuur op deze avond. Het avondspreekuur levert een bijdrage aan het verkorten van wachttijden en is een service die wij graag aan onze patiënten willen bieden.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Demia Tiemes vijfde dermatoloog Slingeland (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 12 Juli 2013 Op 1 mei ben ik begonnen als vijfde dermatoloog in het Slingeland Ziekenhuis. De eerste weken zijn alweer voorbij gevlogen. Na 12 jaar opleiding in Nijmegen weer terug naar de roots... Het is heerlijk om weer in het mooie Doetinchem te wonen en op de fiets naar m'n werk te kunnen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Sportdag 2013 (Door: Hetty Meijer)

Dinsdag, 09 Juli 2013 Traditiegetrouw vaardigt de polikliniek dermatologie een enthousiast, soms zelfs fanatiek team af aan de traditionele sportdag van het Slingeland Ziekenhuis die plaatsvindt bij de Visvijver in Braamt.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Kwaliteitszegel Dermatologie toegekend aan poli Dermatologie (Door: LS, webredactie)

Maandag, 18 Maart 2013 Op 13 maart is het kwaliteitszegel Dermatologie toegekend aan het Slingeland Ziekenhuis, polikliniek Dermatologie Gezellenlaan.
Het Kwaliteitszegel Dermatologie laat zien welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra goede kwaliteit van zorg bieden. Dit keurmerk is opgesteld door de Huidpatiënten Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en het Huidfonds.Het doel van dit kwaliteitszegel is om patiënten (en verwijzers) overzicht te bieden van dermatologische centra in Nederland welke voldoen aan de gestelde eisen.  De polikliniek Dermatologie, locatie Gezellenlaan voldoet aan deze eisen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Cosmetische dermatologie Slingeland (Door: LS, webredactie)

Vanaf 5 november cosmetisch spreekuur

Donderdag, 01 November 2012 Ongewenste haargroei, couperose, putjes in het gelaat door acne, littekentjes, steelwratjes, kleine vaatjes op de benen of verouderingsverschijnselen van de huid zoals ouderdomswratjes of pigmentvlekken vormen voor veel mensen een probleem. Behandeling hiervan wordt meestal niet meer vergoed door de zorgverzekeraars. De afdeling Dermatologie start in november met een cosmetisch spreekuur.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Sleutelgen ontdekt voor huidziekte PPK (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 19 Oktober 2012 Onderzoekers van de University of Dundee zijn weer een stap dichterbij het begrijpen van de erfelijke vorm van de huidziekte PPK. Zij ontdekten een gen dat een sleutelrol speelt bij het ontstaan van deze aandoening.
Palmoplantaire Keratos (PPK) is een aandoening waarbij sterke verhoorning van de voetzolen of handpalmen optreedt. Soms alleen plekjes, maar ook de hele zool of palm kan verhoornen. Als gevolg ontstaan gemakkelijk kloven die zeer pijnlijk kunnen zijn.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Nieuwe locatie, nieuwe UV-cabines (Door: Annet, doktersassistente)

Maandag, 09 Juli 2012 Sinds 12 mei is de polikliniek Dermatologie gevestigd aan de Gezellenlaan. Inmiddels zijn we een aantal weken bezig op de nieuwe plek. Een rondje langs patiënten leert ons dat de nieuwe plek positief wordt ervaren. Hoewel afspraken bij Dermatologie soms moeilijker te combineren zijn met afspraken bij andere specialismen op de hoofdlocatie, zijn de patiënten over het algemeen erg tevreden. Zo vinden de patiënten de locatie wel makkelijker te bereiken. Er is voldoende parkeerruimte, die bovendien gratis is. Een gratis kopje koffie bij binnenkomst en de gezellige wachtruimtes worden goed gewaardeerd.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Nieuwe polikliniek Dermatologie (Door: Hetty Meijer)

Open huis aan de Gezellenlaan

Vrijdag, 25 Mei 2012 In oktober 2011 is de bouw gestart in de Gezellenlaan 10. Per 19 april is de bouw opgeleverd en konden wij als ziekenhuis aan de slag.

Er is een planning gemaakt wie wanneer wat mocht komen doen in de periode van 19 april tot 12 mei. In eerste instantie werd alles schoongemaakt. Het bouwvuil werd grotendeels verwijderd. Daarna kwamen de meubels die uitgezocht waren. Alles is op elkaar aangepast. Bureaubladen en aanrechtbladen zijn gemaakt van hetzelfde hout, kleuren die goed bij elkaar passen. Rolgordijnen werden opgehangen en in de multifunctionele ruimte en backoffice kwam mooie vitrage te hangen. Een interieurbouwer kwam ter plaatse de voorraadkasten en de balie opbouwen. In de laatste week werd de voorraad aangeleverd. Natuurlijk nadat eerst alles opnieuw schoongemaakt was.

Donderdag 10 en vrijdag 11 mei is de poli in het ziekenhuis dicht geweest, in verband met de verhuizing. Een verhuisbedrijf heeft eerst het hele archief met alle polidossiers verhuisd.  Met vier man sterk was dit een hele klus. Alle losse onderdelen op de poli waren ingepakt en werden verhuisd naar de Gezellenlaan. Met man en macht werd er gewerkt om alles gelijk op de goede plaats uit te pakken. Een medewerker gastenservice zorgde voor de keuken, secretaresses voor de front- en backoffice en de doktersassistenten voor alle spreek- en onderzoekkamers. Ondertussen werden de lampen opgehangen in de wachtkamer die in deze week door alle medewerker op de poli in elkaar gezet waren.  De technische dienst was verantwoordelijk voor zeepdispensers en haken aan de muur. Ook hebben zij ervoor gezorgd dat alle foto's opgehangen werden. Kortom er is deze week door iedereen superhard gewerkt.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Bescherm je huid-dag 12 mei (Door: LS, webredactie)

Nieuwe praktijk dermatologen geopend

Woensdag, 09 Mei 2012 Op zaterdag 12 mei vind de landelijke ‘Bescherm je huid’-dag plaats. De dermatologen van het Slingeland Ziekenhuis openen dan speciaal voor geïnteresseerden de deuren van hun gloednieuwe praktijk aan de Gezellenlaan 10 in Doetinchem. De huidspecialisten van het Slingeland Ziekenhuis vragen aandacht voor het belang van huidbescherming en regelmatige huidcontrole. Zij willen ervoor zorgen dat huidkanker eerder wordt herkend en minder vaak voorkomt door verstandig zonnen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Gewijzigde toegang bij avondspreekuur (Door: Hetty Meijer)

poli dermatologie

Donderdag, 01 Januari 1970 Sinds 5 september 2017 is de voordeur afgesloten tijdens het avondspreekuur.
Op de voordeur hangt een poster met de tekst:
Komt u voor uw afspraak op het avondspreekuur? Als u aanbelt openen wij de deur voor u.
Rechts bij de ingang zit een intercom met een bel. Bij de secretaresse boven op de 1e verdieping van dermatologie komt deze bel binnen en  de secretaresse opent met een druk op de knop de deur voor u.
In de centrale hal vindt u een bewegwijzering hoe u met de trap of de lift op de 1e verdieping kunt komen en zich kunt melden bij de secretaresse.
 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief