Blog › Blog Dermatologie

Recente blogberichten

Let op: polikliniek Dermatologie tijdelijk verhuisd (Door: MS, webredacteur)

Dinsdag, 17 Maart 2020  
De polikliniek Dermatologie bevindt zich tijdelijk op een andere locatie. Vanaf woensdag 18 maart 2020 is de polikliniek Dermatologie gevestigd in de huisartsenpost op het terrein van het Slingeland Ziekenhuis (Kruisbergseweg 25). De huisartsenpost vindt u in het TEC-gebouw, in het souterrain. Als u het terrein van het ziekenhuis opkomt, staat het TEC-gebouw na de slagbomen aan de rechterzijde.   

De polikliniek Dermatologie maakt daarmee de locatie aan de Gezellenlaan beschikbaar voor een huisartsencentrum voor patiënten met verdenking op corona.    


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Landelijke huidkankerdag (Door: Hetty Meijer)

Een geslaagde dag

Maandag, 22 Mei 2017 De poli Dermatologie deed mee met de landelijke huidkankerdag.
2 dermatologen met ondersteund personeel hebben van 10 uur tot 13 uur bezoekers gecontroleerd op huidkanker.  Bij somminge bezoekers alleen een bepaalde plek, bij sommige bezoekers de gehele huid.Onder het genot van een kopje koffie met krentenwegge konden de bezoekers naar een voorlichting kijken op de televisie over huidkanker, hoe te voorkomen en te behandelen.
 In 27 % van de bezoekers is er door de dermatologen het advies gegeven om de huisarts in te schakelen. In onze kliniek hebben wij geen melanoom geconstateerd.

Bij de uitgang kregen alle bezoekers nog een lekker ijsje en met de goodiebag onder de arm weer naar huis. Het was een geslaagde dag.
 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

4e landelijke huidkankerdag (Door: Hetty Meijer)

Zaterdag, 21 Mei 2016 De poli dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis heeft dit jaar weer meegedaan aan de 4e  landelijke huidkankerdag.
Met een 3-tal dermatologen zijn er van 10 tot 13 uur bezoekers op de Gezellenlaan gescreend.
Ook heeft er een huisarts meegekeken met een dermatoloog met deze landelijke dag. Dit is een prima manier om actief met elkaar samen te werken.
In 7 % van alle gescreende bezoekers is het advies gegeven om naar de huisarts te gaan. In onze kliniek hebben wij geen melenoom geconstateerd. Zie hieronder een publicatie van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Dermatologen en huidtherapeute naar congres in Parijs (Door: Hetty Meijer)

cosmetische dermatologie

Donderdag, 10 Maart 2016 Recent zijn dermatologen Demia Tiemes, Erna Sybrandy en huidtherapeute Ineke Heijneman naar de IMCAS in Parijs geweest; een van de grootste wereldcongressen over esthetische chirurgie en cosmetische behandelingen.      
Zij hebben zich verdiept in de de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidlasers, peelings, cosmetische crèmes, microneedling en niet-invasieve vetverwijdering (coolsculpting)

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Laat uw huid checken: een verslag (Door: Hetty Meijer)

Vrijdag, 05 Juni 2015 Patiënten die hun huid hadden laten checken kregen een goodie bag en een ijsje. De ijscokar moest gezien het slechte weer helaas binnen staan.Op zaterdag 30 mei vond weer de Nationale Huidkankerdag plaats. Ieder jaar doet ook de vakgroep Dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis hieraan mee.
Waarom deze dag? Het blijkt dat 1 op de 5 mensen huidkanker krijgt tijdens zijn leven. Dermatologen zijn ervoor opgeleid om in een zo vroeg mogelijk stadium huidkanker of voorlopers ervan te ontdekken en ze te behandelen. Zo kan krijgt huidkanker niet niet de kans om zich verder te ontwikkelen. Sommige vormen van huidkanker zijn namelijk zelfs levensbedreigend!

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1


 
Archief